Account manager (Regio Noordoost)

OPHTEC BV is een internationaal actief familiebedrijf dat intra-oculaire lenzen voor de oogheelkunde ontwikkelt, produceert en verkoopt. Deze lenzen worden gebruikt bij staar of trauma operaties, maar worden ook geïmplanteerd bij mensen die van hun bril of contactlenzen af willen. Bij de ontwikkeling van de lenzen wordt nauw samengewerkt met oogartsen over de hele wereld. Mede daardoor heeft OPHTEC unieke producten in haar aanbod, zoals de ArtiLens en de Precizon lens. De verkoop van de producten gaat via het hoofdkantoor, de 8 buitenlandse vestigingen en een netwerk van distributeurs over de hele wereld. Het hoofdkantoor inclusief de productieafdeling en het oogheelkundig behandelcentrum OMC Hanzekliniek bevinden zich in Groningen. 

OPHTEC heeft de ambitie om continu te innoveren en voorloper te zijn in haar vakgebied. Dit doen we vanuit onze missie “Passion for Vision”. Voor ons salesteam in Nederland zijn wij op zoek naar een fulltime

Account manager

(regio Noord – Oost)
 

De functie

Je bezoekt ziekenhuizen, klinieken, oogartsen en inkopers en informeert en adviseert ze over de specifieke OPHTEC-producten met als doel een juiste oplossing voor de klant aan te bieden wat zich vertaald in goede verkoopresultaten. Dit adviseren vindt ook plaats door actief aanwezig te zijn op de OK tijdens oogheelkundige ingrepen waarbij OPHTEC lenzen worden geïmplanteerd of andere OPHTEC producten worden gebruikt. Vanuit je kennis, ervaring en deskundigheid ben je een gedegen gesprekspartner voor de oogartsen en andere betrokkenen en bouw je een goede relatie op. Je neemt actief deel aan oogheelkundige congressen in binnen- en buitenland en organiseert trainingen en wet labs voor oogartsen en OK assistenten

Je werkt nauw samen met de andere 2 account managers in Nederland en de verkoop binnendienst en valt hiërarchisch onder de Sales manager Nederland.

 

Wat verwachten wij van jou?

  • Een afgeronde opleiding op hbo-niveau, aangevuld met meerdere jaren succesvolle ervaring in een sales buitendienst functie.
  • Kennis van de oogheelkunde opgedaan door studie en/of werkervaring.
  • Je bent een gedreven, daadkrachtige en resultaatgerichte account manager en bent gewend te werken met salestargets, jaarplannen en duidelijke doelstellingen. Je weet en hebt door ervaring ondervonden dat je eerst moet zaaien voordat je kunt oogsten.
  • Door je uitstekende communicatieve vaardigheden en je sterk ontwikkelde inlevingsvermogen weet je te verbinden en een professionele en succesvolle relatie op te bouwen met zowel bestaande klanten als nieuw door jou aan te werven klanten.
  • Je denkt in kansen en je ziet altijd meer oplossingen dan beren op de weg.
  • Je bent accuraat, zorgt dat je de administratieve verwerking die volgt op je klantcontacten goed op orde hebt en hebt ervaring met het werken met CRM en goede kennis van MS Office.
  • Didactische vaardigheden en een goed ontwikkelde fijne motoriek zijn een pre voor het geven van trainingen.
  • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift om actief deel te kunnen nemen aan internationale congressen en met de collega’s in het buitenland contact te kunnen onderhouden.

 

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende functie binnen een enthousiast team van medewerkers in een internationaal actieve organisatie. Wij bieden een marktconform salaris aangevuld met een aantrekkelijke bonusregeling en hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zijn er volop ontplooiingskansen. Wij ontwikkelen je, met de juiste inzet en gedrevenheid van jouw kant, graag tot sales specialist op ons vakgebied en bieden hiervoor o.a. diverse scholingsprogramma’s aan.

 

Interesse?

Stuur dan je CV en korte motivatie o.v.v. de functietitel naar solliciteren@ophtec.com.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Mike Jongelie Sales manager Nederland via telefoonnummer 050-5251944.