Assistent Congressen & Marketing

OPHTEC BV is een internationaal opererend familiebedrijf dat Premium intra-oculaire lenzen ontwikkelt, produceert en verkoopt. Deze lenzen worden gebruikt bij staar of trauma operaties, maar worden ook geïmplanteerd bij mensen die van hun bril of contactlenzen af willen.

Bij de ontwikkeling van de lenzen wordt nauw samengewerkt met oogartsen over de hele wereld. Mede daardoor heeft OPHTEC unieke producten in haar aanbod, zoals de ArtiLens en de Precizon lens.

De verkoop van de producten gaat via het hoofdkantoor, de 8 buitenlandse vestigingen van OPHTEC en een netwerk van distributeurs over de hele wereld. OPHTEC’s hoofdkantoor, de productieafdeling en het oogheelkundig behandelcentrum OMC Hanzekliniek bevinden zich in Groningen. Zie ook: www.ophtec.com.

OPHTEC heeft de ambitie om continu te innoveren en voorloper te zijn in haar vakgebied. Dit doen we vanuit onze missie “Passion for Vision”.

Wij zijn op zoek naar een

Assistent Congressen & Marketing

28-32 uur per week


Ben jij de allrounder die taken ziet liggen en naar zich toetrekt? Een denker én een doener? Heb je ervaring met administratieve werkzaamheden en heb je een grote dosis verantwoordelijkheidsgevoel? Het marketing team zoekt een nieuwe collega die het team compleet gaat maken.

De afdeling
De afdeling Marketing houdt zich bezig met marktonderzoek, het promoten van OPHTEC’s producten, het organiseren van congressen en beurzen, het opleiden van oogartsen en ondersteuning van het salesteam wereldwijd. De afdeling bestaat uit een team van vijf mensen.


De functie
Je ondersteunt de coördinator Congressen & Marketing bij het organiseren van de congressen. Daarnaast werk je ook veel samen met de Global Marketing Director en de andere collega’s van het marketing team. Je vindt het leuk om collega’s te ontzorgen.

Veel voorkomende taken en verantwoordelijkheden:

 • Administratie voor congressen en trainingen, bijvoorbeeld het bijhouden van aanmeldingen;
 • Aannemen van bestellingen voor marketing materiaal van buitenlandse vestigingen per telefoon of e-mail in Nederlands en Engels;
 • Inpakken en verzenden van stand- en marketingmateriaal, zoals ooginstrumenten, power point presentaties en brochures. Dit tevens administreren, bewaken dat het aankomt en terugkomt. Bij terugkomst alle spullen uitpakken, controleren en de instrumentensets reinigen. Ondertussen houd je contact met transporteurs gedurende het vervoer;
 • Voorraadbeheer marketingmagazijn, waaronder het bestellen van brochures en andere marketing materialen;
 • Klaarzetten van microscopen, instrumenten en andere materialen voor trainingen die op het hoofdkantoor worden gegeven en assisteren tijdens deze trainingen en soms bij congressen;
 • In overleg rapportages maken vanuit het CRM-systeem voor allerlei doeleinden. Je brengt je eigen ideeën in en denkt mee over hoe het CRM-systeem het best benut kan worden om Sales te ondersteunen;
 • Meedenken in de ontwikkeling van marketingmaterialen;
 • Algemene ondersteuning van het team (notuleren bij vergaderingen, mailinglijsten bijhouden);
 • Assisteren van de Global Marketing Director bij secretariële werkzaamheden en het opstellen van procedures.

 

Je profiel

 • Afgeronde opleiding op minimaal mbo niveau 4 (bijv. Secretaresse, Marketing & Evenementen);
 • Hands-on mentaliteit, ziet kansen en benut deze;
 • Een echte teamplayer;
 • Communicatief vaardig, proactief, en klantgericht
 • Handig met Word, Excel en Powerpoint;
 • Een goede planner/organisator;
 • Goede beheersing van de Engelse taal.

 

Wij bieden

Een functie binnen een enthousiast team van medewerkers in een internationaal actieve organisatie. Wij bieden een jaarcontract met een marktconform salaris en hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zijn er volop ontplooiingskansen, wij ontwikkelen je graag tot specialist op ons vakgebied!

 

Interesse?

Stuur dan je CV en korte motivatie o.v.v. de functietitel naar solliciteren@ophtec.com.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Tiago Guerreiro, Global Marketing director of Gitty Geertsma, coördinator Congresses & Marketing via telefoonnummer 050-5251944.

De eerste gespreksronde zal plaatsvinden tussen 29 augustus en 5 september.