Business Controller Buitenlandse Vestigingen

OPHTEC BV is een internationaal opererend familiebedrijf dat intra-oculaire lenzen voor de oogheelkunde ontwikkelt, produceert en verkoopt. Deze lenzen worden gebruikt bij staar of trauma operaties, maar worden ook geïmplanteerd bij mensen die van hun bril of contactlenzen af willen.

Bij de ontwikkeling van de lenzen wordt nauw samengewerkt met oogartsen over de hele wereld. Mede daardoor heeft OPHTEC unieke producten in haar aanbod, zoals de ArtiLens en de Precizon lens.

De verkoop van de producten gaat via het hoofdkantoor, de 8 buitenlandse vestigingen (Subsidiairies) van OPHTEC en een netwerk van distributeurs over de hele wereld. OPHTEC's hoofdkantoor, de productieafdeling en het oogheelkundig behandelcentrum OMC Hanzekliniek bevinden zich in Groningen. 

OPHTEC heeft de ambitie om continu te innoveren en voorloper te zijn in haar vakgebied. Dit doen we vanuit onze missie “Passion for Vision".

Ben jij in staat om vanuit je kennis, (internationale) werkervaring en persoonlijkheid, de samenwerking met onze subsidiaries verder te professionaliseren, zodat we nog beter ‘in control’ zijn?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Business Controller Buitenlandse Vestigingen

(32 tot 38 uur per week)

 

De functie

De afdeling Finance heeft als belangrijkste doel het op een zo efficiënt mogelijke wijze zorgdragen voor een volledige, juiste en tijdige verwerking van alle financiële transacties c.q. mutaties voor de OPHTEC-groep waarbij tevens de periodieke rapportage (maand-, kwartaal-, en jaarrapportage) wordt samengesteld.

Jouw focus ligt op de subsidiaries. Je geeft (functioneel) leiding aan de financiële managers van de subsidiaries op een zodanige wijze dat voornoemd afdelingsdoel wordt behaald. Je spart ook regelmatig met de lokale Country Managers van de subsidiaries. Dit doe je niet alleen veelvuldig per telefoon en skype, maar ook door op de vestigingen zelf aanwezig te zijn.

Je sluit periodiek de respectievelijke administraties adequaat af, je stelt financiële rapportages samen en analyseert de cijfers. De cijfers rapporteer je aan en bespreek je met de CFO van Ophtec Holding. Je adviseert organisatie breed, gevraagd en ongevraagd, ten aanzien van bedrijfseconomische vraagstukken m.b.t. de subsidiaries.

 

Je profiel

  • Je bent een ervaren hands-on Controller met een relevant diploma op minimaal HBO niveau, bijvoorbeeld in de richting Accountancy;
  • Je (ruime) ervaring heb je opgedaan binnen de profit sector, bij voorkeur in een internationaal werkveld binnen een productie-onderneming;
  • Je hebt aantoonbaar bedrijfskundig en logistiek inzicht;
  • Je bent positief-kritisch, communicatief sterk, beschikt over een natuurlijk overwicht waardoor je zaken voor elkaar weet te krijgen, bent accuraat en empathisch. Je weet je gemakkelijk en op een professionele en respectvolle wijze te bewegen in verschillende culturen.
  • Excel op gevorderden niveau is een absolute noodzaak;
  • Gedegen kennis van Exact Globe of een soortgelijk systeem is gewenst;
  • Een uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is een absolute must, Duits of Spaans is een pre;
  • Regelmatig reizen (1-6 dagen per trip, wereldwijd) is voor jou een vanzelfsprekend onderdeel van deze functie.

 

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende functie binnen een enthousiast team van medewerkers in een internationaal actieve organisatie. Wij bieden een marktconform salaris en hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor verdere ontplooiing!

 

Interesse?

Stuur dan je CV en korte motivatie o.v.v. de functietitel naar solliciteren@ophtec.com

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Rik Engels, CFO, via telefoonnummer 050-5251944

United States