Development Engineer Optica

OPHTEC BV is een internationaal actief familiebedrijf waar (intra-oculaire) lenzen worden ontwikkeld, geproduceerd en verkocht die door oogartsen operatief in het oog geplaatst worden, bijvoorbeeld in geval van staar, maar ook als permanente vervanging van een bril of contactlenzen. De ontwikkeling en productie van nieuwe lenzen gebeurt altijd in nauw overleg met oogartsen van over de hele wereld. De Artilens en de Precizon, twee van OPHTEC’s bekendste producten, zijn wereldwijd uniek. Het hoofdkantoor, de productieafdeling en het oogheelkundig behandelcentrum OMC Hanzekliniek bevinden zich in Groningen. De verkoop geschiedt via 8 eigen buitenlandse vestigingen en distributeurs, verspreid over Europa, Azië, Afrika en de Verenigde Staten. 

OPHTEC heeft de ambitie om continu te innoveren en voorloper te zijn in haar vakgebied. Dit doen we vanuit onze missie “Passion for Vision, Help People to see better”. De afdeling NBD (New Business Development) speelt hierin een cruciale rol en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe lenzen alsmede het verbeteren van bestaande producten. 2018 staat volop in het teken van verdere ontwikkeling van ons Development Center.


OPHTEC zoekt een:

Development Engineer Optica, (m/v)  fulltime

Ben jij een creatieve engineer en wil je vanuit je kennis, ervaring en passie een bijdrage leveren aan het verwezenlijken van onze missie dan zijn wij op zoek naar jou!

 

De functie

Je bent verantwoordelijk voor het hele ontwerptraject van aan jou toegewezen projecten. Hieronder vallen o.a. design input, initiële concepten/prototyping, IP onderzoek, design verificatie en validatie. Nadat je een gevalideerd product hebt opgeleverd draag je deze over aan de afdeling klinische studies. Je blijft ook daarna nauw betrokken en past het ontwerp waar nodig aan o.b.v. de resultaten van de klinische studies.

Je werkt veelal in een multidisciplinair team. Je signaleert pro-actief hiaten in het bestaande productportfolio en komt met verbetervoorstellen. Je hebt een outside-in-focus zodat je weet wat de klant verwacht en deze verwachting weet om te zetten in je ontwerp. Actuele marktkennis en kennis van producten en de ontwikkelingen binnen de oogheelkunde zijn daarbij een must! Je doet deze kennis op door het bezoeken van (internationale) congressen, het spreken van oogartsen en door het volgen van trainingen.

Je valt hiërarchisch onder de Development Leader en krijgt veel ruimte om de aan jou toegewezen projecten succesvol af te ronden en je blijvend te ontwikkelen.

 

Je profiel

Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding in de richting Biomedical Science of vergelijkbaar, aangevuld met minimaal 3 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur binnen de Medical Device industrie. Je hebt gedegen opticakennis en bent ervaren in het ontwerpen van lenzen en/of lenssystemen. Je hebt ervaring met methodisch projectmatig werken en Design Control en kunt werken volgens diverse kwaliteitsprotocollen waaronder de ISO 13485 (2016).

Je bent creatief, resultaatgericht, toegewijd en proactief. Je bent in staat op verschillende niveaus (intern en extern) contacten te leggen en te onderhouden, bent een relatiebouwer, denkt in kansen en ontwikkelingen en weet deze om te zetten in een succesvol projectresultaat. Je bent bereid (internationaal) te reizen.

 

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende functie binnen een enthousiast team van medewerkers in een internationaal actieve organisatie. Wij bieden een marktconform salaris en hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zijn er volop ontplooiingskansen, wij ontwikkelen je graag tot specialist op ons vakgebied!

 

Interesse?

Stuur dan je CV en korte motivatie o.v.v. de functietitel naar solliciteren@ophtec.com.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Erik de Haas (Development Leader) of Fred Wassenburg (Director Technology & Operations) via telefoonnummer 050-5251944.