Development Engineer Wtb

OPHTEC BV is een internationaal opererend familiebedrijf dat intra-oculaire lenzen voor de oogheelkunde ontwikkelt, produceert en verkoopt. Deze lenzen worden gebruikt bij staar of trauma operaties, maar worden ook geïmplanteerd bij mensen die van hun bril of contactlenzen af willen.

Bij de ontwikkeling van de lenzen wordt nauw samengewerkt met oogartsen over de hele wereld. Mede daardoor heeft OPHTEC unieke producten in haar aanbod, zoals de ArtiLens en de Precizon lens.

De verkoop van de producten gaat via het hoofdkantoor, de 8 buitenlandse vestigingen van OPHTEC en een netwerk van distributeurs over de hele wereld. OPHTECs hoofdkantoor, de productieafdeling en het oogheelkundig behandelcentrum OMC Hanzekliniek bevinden zich in Groningen.

OPHTEC heeft de ambitie om continu te innoveren en voorloper te zijn in haar vakgebied. Dit doen we vanuit onze missie “Passion for Vision, Help People to see better”. De afdeling NBD (New Business Development) speelt hierin een cruciale rol en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe lenzen en instrumenten alsmede het verbeteren van bestaande producten. 2018 staat volop in het teken van verdere ontwikkeling van ons Development Center.

 

OPHTEC zoekt een:

 Development Engineer Wtb

(specialisatie kunststof)


Ben jij een werktuigbouwkundig engineer met ervaring in de kunststof en wil je vanuit je kennis, ervaring en passie een bijdrage leveren aan het verwezenlijken van onze missie dan zijn wij op zoek naar jou!

 

De functie

Je ontwikkelt nieuwe en verbeterde kunststof instrumenten, zoals bijvoorbeeld de tension ring en lens injectoren, die door oogartsen worden gebruikt bij oogoperaties. Je bent verantwoordelijk voor het hele ontwerptraject van de aan jou toegewezen projecten. Hieronder vallen o.a. design input, initiële concepten/prototyping, design verificatie en validatie. Je test je ontwerpen ook zelf met collega’s voor “proof of concept”. Nadat je een gevalideerd product hebt opgeleverd draag je deze over aan de afdeling klinische studies. Je blijft ook daarna nauw betrokken en past het ontwerp waar nodig aan o.b.v. de resultaten van de klinische studies.

Je werkt veelal in een multidisciplinair team. Je signaleert pro-actief hiaten in het bestaande ontwerpproces en komt met verbetervoorstellen. Je hebt een outside-in-focus zodat je weet wat de klant verwacht en deze verwachting weet om te zetten in je ontwerp.

Je valt hiërarchisch onder de Development Leader en krijgt veel ruimte en vrijheid om de aan jou toegewezen projecten succesvol af te ronden en je blijvend te ontwikkelen.

 

Je profiel

Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding Werktuigbouwkunde of Mechatronica, aangevuld met minimaal 3 jaar relevante werkervaring in bijvoorbeeld de fijnmechanische industrie, matrijzenbouw of vergelijkbaar. De specifieke productkennis leren wij je aan.

Je hebt kennis van en ervaring in het werken met Solid Works, moldflowprogramma’s, gereedschappen en het werken met matrijzen. Je kunt methodisch projectmatig werken volgens de ISO 13485 (2016) normen en je hebt kennis van Design Control.

Je bent creatief, resultaatgericht, toegewijd en proactief. Door je praktische instelling voel je je thuis in een functie waarin bureauwerk en het fysiek testen van je ontwerpen elkaar afwisselen en je bent bereid daarbij je handen uit de mouwen te steken. Je bezoekt waar nodig leveranciers en congressen en volgt cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op jouw vakgebied.

 

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende functie binnen een enthousiast team van medewerkers in een internationaal actieve organisatie. Wij bieden een marktconform salaris en hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zijn er volop ontplooiingskansen, wij ontwikkelen je graag tot specialist op ons vakgebied!

 

Interesse?

Stuur dan je CV en korte motivatie o.v.v. de functietitel naar solliciteren@ophtec.com.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Fred Wassenburg (Director Technology & Operations) via telefoonnummer 050-5251944.