OPHTEC zoekt een: IT Specialist

OPHTEC BV is een internationaal actief familiebedrijf dat intra-oculaire lenzen voor de oogheelkunde ontwikkelt, produceert en verkoopt. Deze lenzen worden gebruikt bij staar of trauma operaties, maar worden ook geïmplanteerd bij mensen die van hun bril of contactlenzen af willen. Bij de ontwikkeling van de lenzen wordt nauw samengewerkt met oogartsen over de hele wereld. Mede daardoor heeft OPHTEC unieke producten in haar aanbod, zoals de ArtiLens en de Precizon lens. De verkoop van de producten gaat via het hoofdkantoor, de 8 buitenlandse vestigingen en een netwerk van distributeurs over de hele wereld. Het hoofdkantoor inclusief de productieafdeling en het oogheelkundig behandelcentrum OMC Hanzekliniek bevinden zich in Groningen. Zie ook: www.ophtec.com
 
OPHTEC heeft de ambitie om continu te innoveren en voorloper te zijn in haar vakgebied. Dit doen we vanuit onze missie “Passion for Vision”. Wil jij vanuit jouw kennis, talenten en ervaring een bijdrage leveren aan onze ambitie en herken je jezelf in onderstaande? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 

De functie:

Als IT Specialist zorg je, samen met drie collega’s, voor het bouwen en onderhouden van een stabiele IT omgeving voor alle vennootschappen in binnen- en buitenland. Belangrijke taken die hieruit voortvloeien zijn troubleshooting, user support en het beheren van het ERP systeem (Exact Globe, Exact Synergy, Wonderware).
Je ontwikkelt en beheert complexe financiële en logistieke rapportages. Je vertaalt hiertoe de eisen en wensen van gebruikers naar concrete oplossingen die de bedrijfsprocessen ondersteunen en het gebruik van ERP en rapportages optimaliseren.

Je levert een actieve bijdrage aan grote IT projecten. Actuele en geplande projecten zijn o.a. bewerkstelligen van een Global IT-platform voor de Ophtec-groep, Security-borging en Platforms ten behoeve van Lean in the Office.

Je deelt je IT-visie voor de korte en lange termijn met de afdeling en levert hiermee input voor het IT jaarplan. Je weet deze visie en de doelstellingen uit het jaarplan te vertalen in succesvolle projecten met als doel de IT-afdeling blijvend betrouwbaar te laten functioneren en te laten anticiperen op toekomstige ontwikkelingen.
 
Wat verwachten wij van jou?
 
Een afgeronde relevante opleiding op HBO niveau of dit niveau verkregen door werkervaring. 
 
Minimaal 3 jaar ervaring in functioneel applicatiebeheer van ERP software, bij voorkeur Exact Globe/Synergy.
 
Minimaal 3 jaar ervaring met het maken van rapporten in rapportage software (bijvoorbeeld Crystal Reports, Sumatra, SSRS) en een gedegen kennis van Microsoft SQL en Excel.
 
Sterke affiniteit en aantoonbare ervaring met bedrijfskunde en bedrijfskundige processen.
 
Affiniteit met Quality Management (methodisch, GAMP) in relatie tot IT-projecten en IT-beheer.
 
Affiniteit met systeembeheer van een Microsoft omgeving is een pré.
 
Je bent een gedreven, daadkrachtige en resultaatgerichte IT Specialist die voor het management en collega’s een kundige en plezierige gesprekspartner is op het gebied van IT-zaken. Vanzelfsprekend horen hier ook goede communicatieve en sociale vaardigheden bij en een sterke servicegerichtheid.
 
Je weet overzicht en structuur te scheppen die je helpen succesvol te acteren en prioriteiten te stellen in een regelmatig hectische en complexe omgeving. 
 
Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift, hebt geen 9-5 mentaliteit en bent bereid af en toe te reizen naar onze buitenlandse vestigingen.
 
Wij bieden:
 
Een afwisselende en uitdagende functie binnen een enthousiast team van medewerkers in een internationaal actieve organisatie. Wij bieden een marktconform salaris en hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zijn er volop ontplooiingskansen.
 
Interesse?
 
Stuur dan je CV en korte motivatie o.v.v. de functietitel naar solliciteren@ophtec.com
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Rik Engels (CFO) via telefoonnummer 050-5251944.