Ophtec flag

Operator Medical Device

Job Vacancy in The Netherlands

OPHTEC BV is een internationaal opererend familiebedrijf dat intra-oculaire lenzen voor de oogheelkunde ontwikkelt, produceert en verkoopt. Deze lenzen worden gebruikt bij staar of trauma operaties, maar worden ook geïmplanteerd bij mensen die van hun bril of contactlenzen af willen. Bij de ontwikkeling van de lenzen wordt nauw samengewerkt met oogartsen over de hele wereld. Mede daardoor heeft OPHTEC unieke producten in haar aanbod, zoals de ArtiLens en de Precizon lens.

De verkoop van de producten gaat via het hoofdkantoor, de 8 buitenlandse vestigingen van OPHTEC en een netwerk van distributeurs over de hele wereld. OPHTEC haar hoofdkantoor, de productieafdeling en het oogheelkundig behandelcentrum OMC Hanzekliniek bevinden zich in Groningen. 

OPHTEC heeft de ambitie om continu te innoveren en voorloper te zijn in haar vakgebied. Dit doen we vanuit onze missie “Passion for Vision, Help People to see better”. De afdeling productie speelt hierin een essentiële rol, en is verantwoordelijk voor het tijdig, efficiënt en op kwalitatief hoog niveau produceren van intra-oculaire lenzen.

Ben jij de Operator die zich graag wil ontwikkelen en vanuit je kennis, ervaring en passie een bijdrage levert aan het verwezenlijken van onze missie dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Operator Medical Device

38 uur p/w dagdiensten

 

De functie

Als operator ken je na een uitgebreide inwerkperiode alle processen van de afdeling productie. Zo ben je inzetbaar op diverse productielijnen en leer je de aanwezige productieprocessen en -technieken kennen. Deze kennis is nodig om door te groeien naar allround operator, die zelfstandig en in teamverband zorgt voor het verwerken, bewerken en beoordelen van ons eindproduct ‘de lens’.

Dankzij jou lopen de processen soepel en zorg je samen met collega’s ervoor dat productietargets worden behaald. Daarnaast draag je verbetervoorstellen aan of werk je samen met een engineer aan het optimaliseren van bestaande of nieuwe productieprocessen en -technieken.

 

Profiel

Je voert zorgvuldig productiewerkzaamheden uit op een kwalitatief en kwantitatief hoog niveau. Daarbij kun je denken aan:

 • Het bedienen en onderhouden van diverse machines, zoals CNC-, frees- en persmachines.
 • Verrichten van handwerk onder een microscoop;
 • Het nauwkeurig en consequent werken volgens geldende procedures en werkvoorschriften ;
 • Het uitvoeren van eindinspectie volgens geldende procedures en werkvoorschriften;
 • Het vastleggen van productieactiviteiten in verband met accountability en traceability;
 • Vergroten en overdragen van product- en proceskennis door middel van instructies.
 • Deelname aan verbetertrajecten en/of projecten, eventueel in samenwerking met engineers.

 

Wat vragen wij

 • Technische georiënteerde opleiding op minimaal MBO-3 niveau, bij voorkeur werktuigbouwkunde, fijnmechanica, automatisering, proces- of elektrotechniek
 • Enkele jaren relevante werkervaring als operator, bij voorkeur in de farmaceutische, levensmiddelen of medical device industrie.
 • Sociaal, flexibel, praktisch, accuraat, kwaliteits- en resultaatgericht.
 • Kennis en ervaring in het werken volgens werkvoorschriften en procedures is een must.
 • Kennis en ervaring met GMP, ISO 13485, Lean Six Sigma en/of het werken met microscopen is een pré.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Beheersing van de Engelse taal is een pre.

 

Wij bieden

Een functie binnen een enthousiast team van medewerkers in een internationaal actieve organisatie. Daarbij bieden we een marktconform salaris en hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Tevens zijn er voldoende ontplooiingskansen, wij ontwikkelen je graag tot een allround operator in ons vakgebied!

 

Interesse?

Stuur dan je CV en motivatiebrief voor maandag 28 juni 2021 onder vermelding van de functietitel naar solliciteren@ophtec.com. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Mark Kiestra (Manager Productie) via telefoonnummer 050-5251944.

United States