Strategic Buyer

OPHTEC BV is een internationaal actief familiebedrijf waar (intra-oculaire) lenzen worden ontwikkeld, geproduceerd en verkocht die door oogartsen operatief in het oog geplaatst worden, bijvoorbeeld in geval van staar, maar ook als permanente vervanging van een bril of contactlenzen. De ontwikkeling en productie van nieuwe lenzen gebeurt altijd in nauw overleg met oogartsen van over de hele wereld. De Artilens en de Precizon, twee van OPHTEC’s bekendste producten, zijn wereldwijd uniek. Het hoofdkantoor, de productieafdeling en het oogheelkundig behandelcentrum OMC Hanzekliniek bevinden zich in Groningen. De verkoop geschiedt via 8 eigen buitenlandse vestigingen en distributeurs, verspreid over Europa, Azië, Afrika en de Verenigde Staten.

OPHTEC heeft de ambitie om continu te innoveren en voorloper te zijn in haar vakgebied. Dit doen we vanuit onze missie “Passion for Vision, Help People to see better.

Ben jij een ervaren Buyer en wil je vanuit je kennis, ervaring en passie een bijdrage leveren aan het professionaliseren van onze inkooporganisatie dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Strategic Buyer

32-38 uur per week

 

 

De functie

In de functie van Strategic Buyer ben je actief op zowel strategisch als operationeel niveau.

Het team van de afdeling Inkoop bestaat naast jouzelf uit een Buyer en een Assistent Buyer. Gezamenlijk zorg je voor een efficiënt lopend inkoopproces, wat inhoudt dat er sprake is van tijdige beschikbaarheid van de juiste materialen en goederen waarbij een optimale hoeveelheid, prijs en kwaliteit gegarandeerd zijn.

Je ondersteunt de afdelingen Marketing, Sales en New Business & Development bij het selecteren van producten en leveranciers, doet zelfstandig de onderhandelingen met leveranciers en sluit inkooporders en contracten af.

Je werkt in een sterk gereguleerde omgeving, je kwalificeert goederen en leveranciers op basis van tevoren vastgestelde kwaliteitseisen en verricht periodiek analyses t.b.v. leveranciersprestaties op basis van vastgestelde en afgesproken kwaliteits- en prestatie-indicatoren. Je zorgt tevens voor een up to date netwerk van leveranciers door het doen van marktonderzoek en het onderhouden van contacten met leveranciers.

Een belangrijke verbeterdoelstelling is het professionaliseren / moderniseren van de processen en systemen binnen de afdeling inkoop, dit doe je, vanuit je kennis, visie en ervaring i.s.m. de afdeling Finance en IT.

 

Je profiel

  • Een afgeronde HBO of WO-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van bedrijfskunde, aangevuld met een NEVI 1 en/of II diploma en ca. 5 jaar revelante werkervaring.
  • Een echte bruggenbouwer die in staat is om draagvlak te creëren en afdeling overstijgend te werken aan efficiency trajecten.
  • Analytisch sterk, in staat business casussen te onderbouwen aan de hand van feitelijke data.
  • Stevige communicator met goed ontwikkelde onderhandelingsvaardigheden, die vanuit een hands-on mentaliteit eenvoudig kan switchen tussen werken op strategisch en operationeel niveau.
  • In deze internationale omgeving is een goede beheersing van de Engelse taal noodzakelijk
  • Kunnen excelleren in een hectische en veranderende werkomgeving.

 

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende functie binnen een enthousiast team van medewerkers in een internationaal actieve organisatie. Wij bieden een marktconform salaris en hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zijn er volop ontplooiingskansen, wij ontwikkelen je graag tot specialist op ons vakgebied!

 

Interesse?

Stuur dan je CV en korte motivatie o.v.v. de functietitel naar solliciteren@ophtec.com

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Noud Wijkamp manager operations via telefoonnummer 050-5251944.